Photo: Craig Dutton

Wat een ongelooflijk weekend was dit! Gisteren de winst, vandaag de winst, ondanks dat ik vandaag na het eerste rondje wel mijn benen begon te voelen. Maar uiteindelijk is dat een mentaal dingetje, want iedereen heeft daar last van. Op de halve finale na, wist ik elk rondje weer te winnen. Ik had een goeie start in die halve finale, maar zakte onderaan de heuvel door mijn benen heen. Hierdoor sprong ik volle bak tegen de eerste bult aan. Ik lag toen vierde, maar heb er alles uitgehaald om toch een goeie startpositie voor de finale te halen. Dus uiteindelijk reed ik nog netjes naar de tweede plaats. Er was best een lange pauze tussen de halve finale en de finale. Ik kon me hierdoor wel een beetje opladen. Ik liep voor de finale naar de startheuvel en zag toen dat Merel gewoon eerder naar boven mocht. Dat was wel even een dingetje, maar vond het super dat ze ook in de finale stond, samen met mij. Dat gaf mij ook een boost… Eenmaal boven aan de trap gekomen, voelde ik mijn benen. Ik dacht; iedereen heeft hier last van na twee dagen, dus niet zeuren! En uiteindelijk rij ik gewoon een record op de startheuvel.

Mariana stond op één en ik op twee. De rollen waren vandaag omgedraaid. Ik zag Mariana nog tot de tweede bult en ik wist dat ik snel naar binnen moest. Ik sprong daarna op de triple helemaal naar binnen toe en schijnbaar sprong zij hem niet. Op het tweede stuk maakte ik een paar fouten, maar ik kon mijn snelheid houden. Derde stuk ging weer super goed en ik hoorde het publiek weer komen. Ik dacht toen, alles geven tot aan de finishlijn. Halverwege het laatste stuk was ik zelf ook aan het schreeuwen, want ik wist dat ik hem had. Ik was helemaal door het dolle heen. Niet normaal wat heb ik nu weer gedaan! Twee wereldbekers achter elkaar, mijn vijfde op rij met de wereldbekers van vorig seizoen. Mijn vierde op Papendal. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Het was mijn doel om dit jaar een dubbel te pakken en die kan ik nu al afvinken. Top weekend! Maar één rondje verloren en die heb ik verloren van Mariana. Dat mag ook wel eens gebeuren. Ik kan het niet genoeg zeggen, dat het een top weekend was. Top locatie, top organisatie, het publiek wat ontzettend fantastisch was en Merel die gewoon de finale haalt. volgende week de rondes in zolder, maar nu gaan we eerst een feestje vieren!

 

Photo: Craig Dutton