Gisteren was een dag met tegenslag… Tijdens mijn eerste moto, stak er in één keer een mega windvlaag van de andere kant. Hierdoor sprong ik te ver en scheef, waardoor ik viel. Niet zoals ik mijn begin van de dag had voorgesteld. Mijn vingers waren flink afgeschaafd en zelfs de nagel van mijn duim, lag er half af. Ik had mijn rechter schouder en heup ook flink geschaafd. Gelukkig verder niets ernstigs, maar wel enorm veel pijn… Ik was er goed misselijk van.

Toen ik de heuvel op liep voor mijn LCQ, twijfelde ik nog of het wel slim was om door te fietsen. Maar eenmaal aan het hek, voelde het wel weer okay. Vanaf toen ben ik slim gaan proberen te rijden. Geen risico’s nemen, maar het maximale eruit te halen. Tegen de kwartfinale, begon de pijnstiller ook zijn werk te doen en ging het gelukkig wat beter met de pijn. Ik kon mijn stuur niet helemaal goed vasthouden, maar gelukkig goed genoeg.

Photo: Craig Dutton

Ondanks dat Mariana de overwinning pakte, voelde de dag wel als een overwinning voor mij. Deze tegenslag doorstaan en dan nog één keer knallen. Ik sta nog steeds bovenaan, dus het kan nog gewoon!

Photo: Craig Dutton