Op weg naar Rio 2016 ben ik elk moment van de dag bezig met mijn sport. Gelukkig word ik daarbij gesteund door mijn familie!

In onze familie doen we heel veel samen. Mijn broer en ik wonen nog thuis, mijn zusje inmiddels op Papendal, we waren vroeger altijd samen met sport bezig. Van trainingen tot aan wedstrijden, de hele familie ging hiervoor samen op pad. Mijn zusje rijdt zelf ook BMX, dus met de jaren is daarin voor ons twee weinig veranderd. Voor mijn broer Koen is dat anders. Hij heeft een paar jaar geleden zijn eerste crossmotor gekocht en bouwt ze inmiddels zelf om naar 50cc. Hiermee rijdt hij wedstrijden in de bromfietsklasse. Hij heeft besloten om zich meer op de motorcross en brommercross te richten, waardoor we elkaar minder zien bij wedstrijden. Na wedstrijden hebben we daarom vaak contact en als het kan, proberen we de wedstrijden te zien. Zo is Koen bij het WK in Rotterdam geweest en was ik eerder deze maand nog bij een van de Ma├»splakcrossen. Aan deze race doen ook veel BMX’ers mee, omdat ons seizoen nu is afgelopen. Het was erg leuk om mijn broer en de BMX’ers in actie te zien.

“Het is natuurlijk al heel bijzonder als je een olympische medaille wint, maar het was extra speciaal dat zij er ook nog eens bij konden zijn”

Dat mijn broer er niet altijd bij kan zijn, betekent niet dat hij niet op de hoogte is. We zijn een heel hechte familie en kunnen echt niet zonder elkaar. Tijdens de Olympische Spelen in Londen waren ze erbij en hebben ze hun ogen uitgekeken, tijdens de race en ook in het Holland Heineken Huis erna. Het is natuurlijk al heel bijzonder als je een olympische medaille wint, maar het was extra speciaal dat zij er ook nog eens bij konden zijn. Zij zijn er altijd voor mij geweest en doen dat nog steeds, dus ik wil mijn successen graag met ze delen. Koen was er ook en heeft de hele week gefilmd. Tijdens de finale hoor je hem helemaal uit zijn dak gaan… Best grappig om terug te zien dus!

Mijn zusje Merel rijdt ook BMX en doet dat ook op hoog niveau. We kunnen af en toe samen trainen en dan geef ik haar graag tips, als ze dat wilt tenminste, ze is soms best eigenwijs ;-). We delen dezelfde passie en daardoor hebben we een hele goede band. Mijn ouders staan altijd voor ons klaar. Vanaf het begin hebben ze ons altijd gesteund en overal naartoe gebracht, trainingen en wedstrijden door heel Europa. Zonder deze steun red je het gewoon niet in deze wereld. Naast deze support vind ik het altijd heel erg fijn om thuis te komen bij de familie en gezellig samen te zijn. In het wedstrijdseizoen ben ik al genoeg onderweg, dus het is fijn om dan echt even thuis te kunnen komen. Home Sweet Home ­čÖé