Op weg naar Rio is mijn ploeg overgestapt naar Meybo als fietsleverancier. Voor mij betekent dit een terugkeer naar het merk waar ik bijna mijn hele carrière op heb gefietst.

Meybo en ik zijn eigenlijk oude bekenden van elkaar. Ik heb zelf vroeger op Meybo gefietst, onder andere tijdens het WK in 2014, toen ik goud won op de tijdrit. Ik rijd nu op bijna dezelfde fiets als toen, maar dan met nog betere materialen. Voor mij is mijn fiets eigenlijk een verlengstuk van mezelf, dus ik vind het enorm belangrijk om op een merk te rijden dat ik vertrouw. Ik heb zoveel op Meybo gefietst, dat ik daar absoluut geen twijfels meer over heb. Ik keer eigenlijk terug naar mijn oude liefde:)

“Deze fiets voelt richting Rio precies goed”

Meybo werkt erg goed mee om de fiets voor mij te personaliseren. De keuze voor een fiets is echt een persoonlijk ding. Er zijn best grote verschillen qua frame type, gewicht, stijfheid, et cetera. Ik vind bijvoorbeeld een aluminium fiets erg fijn, terwijl andere riders op carbon fietsen. Gelukkig heeft Meybo een winkel bij ons om de hoek en kunnen we dus makkelijk naar ze toe voor aanpassingen en reparaties. Deze fiets voelt voor Rio precies goed. Ik heb de materialen die ik wil en hij is licht, sterk en draait goed. De WK-fiets hangt nog steeds bij mij in de schuur en het doel is om met mijn nieuwe fiets minstens dezelfde resultaten te behalen als met zijn voorganger!