Voor het weekend had ik een beetje mijn twijfels. ik was erg moe na zolder en mijn verkoudheid werd alsmaar erger en erger. Alles zat vast in m’n holtes en ik had niet zo’n zin in een wedstrijdweekend, met weer al dat gedoe rond die verkoudheid. Maar gelukkig werd het richting het einde van de week weer wat minder en ben ik toch maar mee naar Tsjechië gegaan. Het voelde als een soort van team uitje… Samen met Martijn, Joris, Robin en Mitchel, reden we met de team bus naar Praag. Het was enorm gezellig natuurlijk, met z’n alle op roadtrip!

De baan in Praag was totaal anders dan wat ik de afgelopen twee weken was gewend. Het was een groot verschil, van supercross naar zo’n baan. Weer flink schakelen! Kleine heuvel, kleine baan, niet moeilijk, veel trappen en kleine bochten. Behalve de eerste bocht, deze was best groot! Ik had donderdag op vrijdag en vrijdag op zaterdag niet geweldig geslapen en was nog niet helemaal fit. Dus zaterdag begon nogal moeizaam voor mij. Mijn rondjes voelde zwaar aan en het herstellen ging niet zo als normaal. Na de manches, had ik een hele lange pauze, omdat we rechtstreeks de finale reden. Na de lange pauze eindelijk de finale in, met een niet zo geweldige start. Ik lag gelijk met Bondarenko, die op 1 stond en Suvorova, die op 3 stond. Ik stond tussen de twee Russinnen in en op de eerste bult, kwamen Bondarenko en ik tegen elkaar aan. Zij viel op mijn achterwiel, waardoor Ik weer hard afremde. Hierdoor ging ik als tweede de bocht in, achter Judy Baauw aan. Vanaf daar moest ik in de achtervolging. Op het tweede stuk, had ik meer snelheid en kon ik binnendoor de tweede bocht in. Door deze actie lag ik weer eerste. De rest van mijn rondje, reed ik netjes uit en pakte ik zo weer een EK ronde!

Zaterdag op zondag had ik beter geslapen en voelde me dan ook een stuk beter. Mijn benen waren natuurlijk ‘s nachts niet in één keer herboren. Dus voelde ze nog steeds redelijk gaar. Zondag waren de rondes net zo zwaar, maar zat ik wel beter in mijn flow. De dag ging een stuk sneller voorbij en in de finale had ik een top start. Ik reed mijn finale van start tot finish op de eerste plek. Het was een top rondje en weer pakte ik een dubbel!

Uiteraard ook super dat Joris op zaterdag zijn eerste EK winst op zijn naam wist te zetten. En nog mooier dat hij het zondag wist af te maken met ook de dubbel! Mitchel eindigde ook nog eens achter Joris, met een tweede plek. Dit maakte het weekend zeer geslaagd voor ons. Super finale van de heren!