Nieuw-Zeeland is misschien wel het perfecte land voor mij. Met de mooie natuurgebieden, mountainbike trails en BMX-parken kan je hier als fietsfanaat echt je hart ophalen.

In 2012 kwam Sarah ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Londen in Nederland trainen. Sarah ging voor goud en was voor mij een perfect trainingsmaatje. Ik moest veel snelheid ontwikkelen en ik kon me aan haar optrekken. Sindsdien zijn we goede vrienden.

NIEUW-ZEELAND

Sarah zit in het Comité van het IOC en moest daarvoor in Zwitserland zijn. Samen zijn we van Zwitserland via Hong Kong naar Nieuw-Zeeland gevlogen. Na het WK van 2013 ben ik ook een tijdje in Nieuw-Zeeland geweest. Daar hebben we toen vooral extreme dingen gedaan zoals bungeejumpen en raften.

“Hier in Nieuw-Zeeland wordt het BMX-virus weer helemaal aangewakkerd”

Na de laatste wereldbeker van dit jaar dacht ik dat ik twee maanden nodig zou hebben om weer zin te krijgen in het BMX’en. Maar hier in Nieuw-Zeeland wordt het virus weer helemaal aangewakkerd. Sarah heeft me deze week meegenomen naar een Mountainbike park en ook hebben we op de lokale BMX-baan gereden.

VOOR HET EERST OP DE WIELERBAAN

Zondag had ik mijn eerste ervaring op de wielerbaan. Afgelopen zomer was ik nog getuige van de gouden race van Elis en nu stond ik er zelf voor een introductiecursus. Mijn favoriete onderdeel is denk ik de 200 meter sprint met vliegende start (mijn tijd zat ergens in de vijftien seconden).

“Het me tof om nog te gaan rijden in het Rotorua BMX-park”

Tijdens mijn verblijf wil ik zeker nog een bezoek brengen aan Queenstown, daar heb je de Mountainbikers Heaven met een tof dirtpark en downhill trail. Ook lijkt het me tof om nog te gaan rijden in het Rotorua BMX-park. Rotorua staat namelijk bekend om het vulkanisch landschap, de natuurlijke geisers en groenblauwe zwavelpoelen.

Nieuw Zeeland is een prachtig land en ik kan het dan ook iedereen die het zich kan veroorloven aanraden om hier naartoe te gaan en een paar maanden met een campertje rond te trekken!