Wanneer je bij het BMX de nationale titel wint, mag je een heel jaar lang als enige van Nederland met een rood-wit-blauwe sleeve (mouw) rondrijden. Met trots kan ik melden dat ik ook dit jaar met de Nederlandse vlag op mijn linker mouw wedstrijden rijd!

Door een aantal afmeldingen voor het NK van dit jaar, kwam de grootste concurrentie uit een bekende hoek. Mijn zusje Merel heeft zich de afgelopen tijd knap ontwikkeld en was dan ook mijn meest gevreesde tegenstander. Zeker op een baan als in Luyksgestel, waar de startheuvel minder hoog is, is ze met haar techniek een geduchte tegenstander.

“Leuk zo’n Smulders podium!”

De afgelopen tijd kwam in de trainingen al sterk naar voren dat ik me op de start sterk aan het verbeteren ben. De start gaat steeds sneller, en constanter. Het NK was daarom ook een mooi moment om mijn start in een wedstrijd te laten gelden. Nadat het startschot had geklonken, wist ik als beste uit de startblokken te komen en kon zo mijn Nederlandse titel prolongeren. Zoals ik al had gedacht was mijn zusje mijn grootste tegenstander. Ze kwam dan ook als tweede over de streep, leuk zo’n Smulders podium!

Wat ik ook erg tof vind, is dat ik weer Nederlands kampioen ben geworden op het onderdeel tijdrit. Sinds de invoering van dit onderdeel vijf jaar geleden, ben ik tot nu toe de enige winnaar geweest.

“De mooiste prestatie van het afgelopen weekend, zijn de teamprestaties”

De mooiste prestatie van het afgelopen weekend, zijn de teamprestaties. Het hele TVE team heeft enorm goed gescoord. Ik was namelijk niet de enige van het team die met een plak of een nationale titel naar huis ging, echt super!