Vandaag het Nederlands kampioenschap Time Trial gereden. Sinds 2012 is het een onderdeel tijdens het NK weekend en vandaag won ik hem voor de zesde keer op rij. Geen enkele andere Elite Women won deze titel… Ik ben de enige met deze titel. Ik ben blij dat ik deze streak heb weten voort te zetten!

Photo: Lou Designs & Photography

De baan in Assen is niet mijn favoriet en mijn rondje was dan ook niet geheel perfect. Ik had geen goed gevoel over mijn rondje. Het voelde slechter dan dat het uiteindelijk was. Ik had hier en daar een paar schoonheidsfoutjes. Het eerste deel was uitstekend en daarna verloor ik wat tijd. Ik wist uiteindelijk de winst te pakken voor Judy Baauw en eindigde met een tijd van 35.777!

Photo: Lou Designs & Photography

Het NK weekend is niet mijn favoriete weekend. Het is niet zo dat ik het NK niet wil rijden, maar ik leg mezelf voor dit weekend altijd een enorme druk op. Mijn piekmoment ligt deze maand ook op het WK. Voor mij is het NK weekend ook altijd heel spannend… Ik heb dan behoorlijke trainingsweken achter de rug en toch wil ik optimaal presteren. Time Trial staat helaas niet meer op het programma bij de UCI. Je kunt je dan afvragen wat het nut is van dit kampioenschap. Ik vind het jammer dat de Time Trial niet meer op het programma staat. Ik ben voornemens om te solliciteren voor de atleten commissie van de UCI. En mocht ik uitgekozen worden, ga ik eerst polsen of er meer atleten zijn, die de TT terug willen op het WK. Mocht hier animo voor zijn, wil ik me er best hard voor maken om dit onderdeel terug te krijgen op het WK. Ik vind tijdrijden een leuk onderdeel en ben blij met deze titel!