Vandaag in Assen de dubbel weten te pakken, tijdens het NK BMX 2017! Het was een spannend weekend voor mij. De druk om te presteren tijdens een NK is hoog. Merle gaf het na de wedstrijd al aan, je kunt hier alleen maar afgaan. Je bent het bijna aan je stand verplicht om hier de titel te pakken. Mensen denken vaak; dat doet ze wel even! Maar dat doe je dus niet zo maar even… Bij BMX is een foutje al cruciaal. Een start die niet lekker loopt, of fouten op de baan, kunnen je gewoon de titel kosten. Dus alles moet gewoon kloppen, om tijdens zo’n weekend te winnen.

Photo: Lou Designs & Photography

Mijn vorm is goed… Ik ben nog niet in top, top, topvorm. Dat ben ik pas in Rock Hill. Maar vandaag ging het allemaal goed. Ik had een goede start. In de finale voelde ik me goed, ik wist dat als alles goed zou lopen ik hem zou kunnen winnen. Gisteren was ik ook al sneller op de baan. Maar dan moet je wel nog even doen in de finale. Op de eerste bult zakte ik door mijn benen en tikte ik hem aan. Ik moest toen flink tegen de wind intrappen om mijn snelheid te behouden. Het was geen vermoeidheid, maar gewoon een domme fout. Ik zag Judy onderdoor komen, maar gelukkig kwam ze net niet voorlangs. Vanaf dat moment wist ik dat ik hem binnen had, mits ik mijn rondje goed uitreed.

Photo: Lou Designs & Photography

De stress is er nu vanaf. Dit weekend was een goeie generale voor het EK en WK. Ook daar zullen de spanningen wel oplopen. Het was een mooi weekend met ook nog eens mooi weer, iets wat we van te voren ook niet verwacht hadden. De komende twee weken flink trainen op Papendal, richting het WK. Niet te veel trainen, want richting het WK moeten we rustig ‘taperen’, afbouwen van mijn training. Volgende week nog even trainen op de baan van Schippers. Zij hebben daar een vijf meter heuvel met een Pro Gate en daar kan ik mooi trainen op mijn start. In Rock Hill valt het hek een stuk langzamer en we willen daar nog even op trainen met het team. Over twee weken het EK in Bordeaux op hopelijk een technische baan!