Photo: Kersten van Kerckhoven

We zijn afgelopen week weer begonnen aan een nieuw trainingsblok. Dit allemaal richting het NK, EK en WK volgende maand. Het was dan ook weer even wennen, aan deze zware trainingsweek. Het voelde voor mij dan ook niet als een aanloop naar een wedstrijdweekend. Ik had het hele weekend meer het idee, dat ik aan het trainen was, dan dat ik in een wedstrijd zat. Ik miste hierdoor zaterdag de wedstrijdspanning en ook de focus. Ik was de hele dag niet echt 100% en dan is het moeilijk om in de finale tegen Pajon te rijden. Zij is altijd constant en start altijd goed. Ik had gewoon een zeer slechte start en daar maakte ik het mezelf niet makkelijker mee. Gelukkig stond ik aan de binnenkant, waardoor ik in de eerste bocht als derde door kwam. Op het laatste stuk, had ik meer snelheid dan de Russin, Bondarenko, maar helaas kwam ik net iets te kort op de finish.

Ik baalde zo van de zaterdag, dat ik zondags meer drive had en ook meer spanning voelde. Het ging deze dag dan ook een stuk beter. In mijn manches zocht ik nog een beetje naar het juiste gevoel aan het hek, maar door de dag heen, werd dat steeds beter. Helaas ontbrak Pajon deze dag. Het bleek dat ze die nacht ziek was geworden en veel moest overgeven. Hierdoor besloot ze om zondag niet te starten.

In mijn halve finale en finale had ik een goede start en reed ik mijn rondje ook netjes. Ik kijk tevreden terug op dit weekend. Een derde en een eerste plaats, is niet slecht. Zeker na deze zware week en het feit dat ik niet in mijn flow zat. Zo zie je maar weer, dat alles dicht bij elkaar zit. Je moet echt 100% kunnen leveren in zo’n finale, anders kan je de winst wel vergeten. Mijn volgende wedstrijd zal zijn, het NK in Assen en daar verdedig ik mijn Nederlandse titel!