Foto: Podium van zaterdag

Afgelopen vrijdag vertrokken we met ons team naar El Campello, Spanje. We waren door de organisatie uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd ‘Liga LBR 1-2 El Campello’. Aangezien we toch van plan waren om naar Spanje te gaan, zijn we twee dagen eerder vertrokken, zodat we hierbij aanwezig konden zijn. Naast ons team, was het Duitse team ook aanwezig. Er waren ook een aantal rijders uit Zwitserland en Oostenrijk. Het was een leuke opkomst voor een eerste wedstrijd van het jaar.

El Campello was een kleine baan, met een lage startheuvel, wat niet in mijn voordeel is. Ik hou meer van de Supercross heuvels, daar kan ik toch wat beter mee uit de voeten. Maar hierdoor was het wel een zeer goede training voor mezelf. Mijn grootste concurrent voor dit weekend, was Merel. Zij is juist goed op lage heuvels en daardoor was het een echte strijd op het eerste stuk!

Zaterdag reed ik de finale en startte op twee. Merel stond naast mij op één. Het eerste stuk lag ik voor, ik liet wat ruimte en maakte een foutje op de eerste bult. Hierdoor kwam Merel weer langszij en ging daardoor als eerste de bocht in. Op de baan was het lastig inhalen… Het was zo’n kleine baan! Op het laatste stuk had ik net iets meer snelheid dan Merel, waardoor ik haar op de finish net passeerde.

Foto: Podium van zondag

Zondag ging het al iets beter op het eerste stuk. Nu mocht ik op één staan en stond Merel naast mij op twee. Na een goeie start en een goed eerste stuk, reed ik het hele rondje op kop en won ik alweer. Al met al was het een goed weekend en won ik al mijn races.

De organisatie had mij ook gevraagd om mijn bronzen medaille van Londen 2012 mee te nemen, zodat fans met mij op de foto konden gaan. Alle aanwezige kids waren razend enthousiast toen ze de medaille even mochten zien en ook vasthouden. Uiteindelijk ben ik met iedereen op de foto gegaan en heb ik veel handtekeningen mogen uitdelen. Het was een leuk en geslaagd weekend! Aankomend weekend rijd ik het Tangent Open in Mazarron, Spanje.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de finale van zaterdag:

Bekijk hier de finale van zondag: