Aankomend weekend barst het World Cup-geweld weer los op onze thuisbaan in Papendal. Ik kijk er naar uit om voor het thuispubliek te racen!

De afgelopen periode is het wedstrijdseizoen weer opgestart en heb ik een paar goede resultaten gehaald. Toch verliepen de eerste twee World Cups nog niet helemaal zoals ik had gehoopt. De laatste weken heb ik juist super goed getraind en kijk ik er dus naar uit om dit weekend te starten! Ik wil weer op het podium staan met het liefst een gouden plak om mijn nek voor het thuis publiek. Een volle tribune met alleen maar Nederlandse fans geeft zo’n kick! Alle vrienden en familie komen mij natuurlijk ondersteunen en dat geeft een beetje extra druk, maar vooral een heel speciaal gevoel.

De laatste weken heeft de focus extra gelegen op de start. We meten altijd de tijden op de eerste vijf meter en tot aan het einde van de startheuvel en daar rijd ik nu sneller dan ooit! De baan zelf if iets veranderd maar dat ligt mij wel goed. Hij is best technisch geworden, net als in Rio. De baan in Papendal is gebaseerd op Rio, een enorme uitdaging om precies na te maken. Ik denk dat het aardig is gelukt, maar exact nabouwen is eigenlijk onmogelijk. Ik denk dat de baan hier zelfs iets moeilijker is dan in Brazilië, wat het een goede baan maakt om ons voor te bereiden op de Olympische Spelen.

“Kom jij ook kijken?”

De World Cup gaat zaterdag van start en natuurlijk hopen we op jullie steun! Kaarten zijn al beschikbaar vanaf zes Euro en je krijgt korting als je online bestelt. Kom jij ook kijken? Niet alleen ik, maar alle Nederlandse riders zouden jullie steun ontzettend goed kunnen gebruiken! En maak je maar geen zorgen om het weer, ik heb een zonnetje besteld:)