Afgelopen zaterdag zijn we met het Nederlandse team dan eindelijk aangekomen in Rio. De eerste indrukken van het dorp zijn erg goed.

Bij aankomst waren we gelijk getuige van Olympisch goud voor Nederland op het onderdeel Keirin. Nadat we een verkennend rondje door het dorp hadden gefietst, liepen we bij ons appartement namelijk een groep Nederlandse baanrenners tegen het lijf. Ze stonden net op het punt om bij de finale van Elis Ligtlee te gaan kijken en ze nodigden ons uit om met hen mee te gaan. Aangezien wij een sporterspas hebben waar cycling op staat, kunnen we bij ieder fietsevenement naar binnen!

“Erg leuk om Elis daar na afloop nog even persoonlijk te kunnen feliciteren!”

Elis ken ik nog goed vanuit de BMX-wereld. We reden regelmatig wedstrijden tegen elkaar voordat ze de overstap maakte naar de baan. Het was dan ook fantastisch om haar op deze indrukwekkende manier een gouden medaille te zien winnen! Omdat onze sporterspassen het toelaten overal te komen, zijn we zelfs nog even op het middenterrein van het Velodrome geweest. Erg leuk om Elis daar na afloop nog even persoonlijk te kunnen feliciteren!

All set and ready for first practice on the track today! ?

A post shared by Laura Smulders (@lauraasmulders) on

Samen met het hele team, inclusief baanwielrenster Kirsten Wild, delen we één appartement. Vooraf hadden we veel slechte verhalen gehoord over de accommodaties in het dorp. Het is niet super luxe of zo, maar de bedden zijn prima en ze komen hier goed schoonmaken, dus eigenlijk hebben we niets te klagen.

“De lounge is een beetje de huiskamer van de gehele Olympische ploeg, en het is dan ook leuk om hier samen met andere atleten de wedstrijden van de Nederlandse sporters te bekijken”

Op de eerste verdieping van het complex is een lounge ingericht voor alle Nederlandse sporters. De lounge is ingericht met een pingpongtafel, grote zitzakken, je kan er koffie pakken en er staan grote koelkasten die iedere dag worden aangevuld met Nederlandse Campina kwark. De lounge is een beetje de huiskamer van de gehele Olympische ploeg, en het is dan ook leuk om hier samen met andere atleten de wedstrijden van de Nederlandse sporters te bekijken. De finale van Dafne Schippers hebben we bijvoorbeeld samen met de andere atletiekers gekeken. Erg leuk om dan de mening en ervaringen van de echte experts te horen, je krijgt dan een heel ander beeld van zo’n finale.

Het is verder ook erg leuk om atleten te tegen het lijf te lopen die je normaal alleen op tv ziet. Zelf was ik bijvoorbeeld nogal onder de indruk van de oefeningen van de Amerikaanse turnploeg. Het is dan grappig om deze dames hier in levenden lijve te zien rondlopen.

“Iedereen die je spreekt is goed gezind en wenst elkaar succes!”

De algemene sfeer in het dorp is erg positief, iedereen die je spreekt is goed gezind en wenst elkaar succes! Alles bij elkaar maakt het erg speciaal en het is dan ook heel bijzonder dat we hier bij mogen zijn!