Photo: Carlos Abellan Bermudez
Afgelopen weekend reed ik het Tangent Open in Mazarron, Spanje. Het weekend ging fysiek eigenlijk beter dan van te voren verwacht. Voor ons was dit de eerste trainingsweek in Spanje en die was best pittig. Daarom ging ik dit weekend ook een beetje vermoeid de wedstrijd in. Normaal is een voorbereiding op een wedstrijd iets anders en neem je wat meer rust. Zodoende kan je tijdens de wedstrijd optimaal presteren. Natuurlijk ben ik tevreden met de zaterdag, maar had de zondag natuurlijk ook willen winnen. Dus dat was voor mij een klein minpuntje.

Zaterdag wist ik de Time Trial op mijn naam te schrijven. Dit vind ik een super leuk onderdeel. Favoriet is een groot woord, maar vind het jammer dat ze ermee gaan stoppen! Vroeger haatte ik het, maar door de jaren heen ben ik het leuker gaan vinden. Bij een tijdrit is de start minder cruciaal en kun je de winst pakken op de rest van de baan. Smooth en foutloos rijden, vind ik het mooiste.

Photo: Carlos Abellan Bermudez
Zondag was het raceday… Mijn races gingen de hele dag goed, al was ik wel wat vermoeid. Mazarron was een snelle baan en er was eigenlijk geen plek om in te halen. De bochten waren niet stijl, dus buitenom kon je je snelheid wel houden, anders niet. De startheuvel was laag en heel kort. Weer niet echt in mijn voordeel dus! Maar uiteindelijk ging het me wel beter af dan vorige week in Campello. Mijn starts en het eerste stuk, gingen tot aan de halve heel goed. In de finale had ik een wat mindere start en werd meteen hard afgestraft. Axelle Etienne stond naast me op twee en sneed me af, waardoor ik even mijn benen stil moest houden. Ik ging uiteindelijk met veel minder snelheid, als derde de eerste bocht in. Vanaf daar was het snelheid proberen op te bouwen, om zo nog een plekje te winnen. Maar helaas lukte me dat niet! Ik baalde wel flink… Maar kan positief terugkijken op het weekend. In een week tijd toch mijn eerste stuk, vanaf een lage heuvel wat verbeterd.

De races zitten er op… Nu gaan we twee weken keihard trainen hier in Spanje. Nog meer aan mijn starts en eerste paar meters werken, zodat dit voorkomen kan worden. Een gedeelte van de rest van het team, heeft nu vakantie en is hier om mee te trainen. Zij trainen een week mee en de week erop komen de andere rijders van het team. Zij hebben dan weer vakantie. Leuk vooruitzicht dus! Met zijn allen voorbereiden op het nieuwe seizoen! Gezelligheid en hard trainen!