Het weekend was er eentje zonder wedstrijden voor mij. De afgelopen weken waren zo zwaar, dat de Europese wedstrijd in Noorwegen, niet in mijn schema paste. In de plaats daarvan, ben ik gisteren lekker met Merel naar het strand geweest. Even lekker uitwaaien, alvorens we deze week weer moeten knallen. Tevens was in Noordwijk de opening voor de expositie van Goudkoorts. Een fotoboek gemaakt door fotografen Monique Velzeboer en John de Koning, waar ik vorig jaar aan mee heb mogen werken. Monique en John hulden talloze atleten die al eens goud hadden gewonnen op een EK, WK, Paralympische of Olympische Spelen, allemaal in gouden bodypaint vastgelegd. Juist om ook de minder bekende ‘gouden sporters’ te vereeuwigen.

Titel maand

De intensiteit van mijn trainingsweken nemen toe, richting de maand juli. Momenteel zit ik op een schema, van twee trainingen per dag. Ik wissel mijn baantrainingen af met krachttrainingen. Alhoewel ik altijd het gevoel heb, toch eventjes te moeten rijden op Papendal, wat ik een erg mooie baan vind, rijd ik ook vaak op de nieuwe baan in Wijchen. Mijn thuisbaan! De maand juli is een belangrijke maand en staat in het teken van drie kampioenschappen. Op 1 & 2 juli, wordt in Assen het NK BMX verreden. Een wedstrijd waar ik mijn Nederlandse titel van vorig seizoen verdedig. Daarna gaan we door naar Frankrijk, waar het EK wordt verreden. Mijn laatste Europese titel is van 2014, dus ook hier zal ik zeker voor de overwinning gaan. Aan het einde van de maand, reizen we af naar Amerika, voor het WK in Rock Hill. Een zware maand dus, waar ik zeker mijn prijzen wil pakken. Als ik kijk naar hoe het seizoen tot nu toe verloopt, maak ik zeker kans, mits ik mijn hoofd erbij kan houden.

TEAM TVE OEGEMA TRAINING 19-06-2017

Scherpte

Mijn trainingen zijn pittig, maar ik weet waar ik het voor doe. Alles voor het resultaat en in deze sport moet je scherp blijven. De top ligt dicht bij elkaar en één klein ‘misstapje’ kan grote gevolgen hebben in een finale. Mariana Pajon heeft vaker laten zien, er altijd te staan tijdens belangrijke wedstrijden. Dus moet ik ervoor zorgen, dat ik er ook klaar voor ben. Dit jaar is mijn doel om in Rock Hill mijn eerste wereldtitel te pakken. In Rotterdam wist ik de Time Trial te winnen, maar nog nooit pakte ik de wereldtitel in de race. Hopelijk kan ik daar dit jaar verandering in brengen. De komende weken gaan we nog even vlammen, zodat we in de maand juli kunnen pieken!