Drie wereldbeker overwinningen, winnaar van wereldbeker klassement en leider in de UCI ranking. Ondanks mijn valpartij in de finale van de Olympische spelen afgelopen zomer, is dit toch mijn meest succesvolle seizoen tot nu toe.

Na de Olympische Spelen zat ik even in een dip en had ik moeite om me op te laden naar de laatste twee wereldbeker wedstrijden van het seizoen. Bij aankomst in Amerika kreeg ik echt weer zin om te fietsen. Ondanks dat ik de touwtjes iets had laten vieren na de Olympische Spelen, voelde ik me sterk en zat ik goed in mijn vel. Het is dan ook mooi dat ik dit goede gevoel om kon zetten in overwinningen in zowel de laatste twee tijdritten als de laatste twee wereldbekerwedstrijden van dit seizoen.

“Ondanks dat ik de touwtjes iets had laten vieren na de Olympische Spelen, voelde ik me sterk en zat ik goed in mijn vel.”

Mijn twee overwinningen in de laatste twee wereldbekerwedstrijden tonen aan dat ik het afgelopen jaar erg gegroeid ben. Mijn start is een stuk verbetert, maar ook op de baan kan ik veel snelheid creëren. Dit zorgde er zondag voor dat ik als snelste de eerste bocht uitkwam. Met mijn snelheid op de baan kon ik deze voorsprong mooi uitbouwen richting de finish. Een ontwikkeling waar ik ook erg trots op ben is het gevoel van ontspanning waarmee ik een wedstrijd kan benaderen. Natuurlijk heb ik ook wel eens last van wedstrijdspanning, maar als ik voor het startsignaal op de startheuvel sta kan ik echt genieten van het moment en kan ik me met volle overgave in de wedstrijd storten.

“Een ontwikkeling waar ik ook erg trots op ben is het gevoel van ontspanning waarmee ik een wedstrijd kan benaderen.”

Ik kan dan ook niet anders dan met een super tevreden blik terug kijken op een succesvol seizoen. Ondanks mijn valpartijen tijdens het WK en de spelen was ik dit jaar de meest constante rijder. Het hele jaar was ik goed in vorm en heb ik naast de blauwe plekken van mijn valpartij in Colombia geen last gehad van ernstige blessures. Door twee jaar geleden het TVE BMX TEAM te starten was de aanloop richting de spelen perfect. Ik ben uitstekend begeleid en mede daardoor heb ik het hele jaar zo goed kunnen presteren wat uiteindelijk heeft geresulteerd in mijn eerste overwinning in het wereldbekerklassement.