Afgelopen weekend zijn we met het Nederlands team aangekomen in Bradenton, Florida, bij de IMG Academy. We verblijven hier voor een trainingskamp van twee weken in aanloop naar de Olympische spelen.

De IMG Academy is normaal gesproken een dure privéschool voor kinderen van rijke komaf die naast hun school klaargestoomd worden om uit te blinken in de sport. Wij verblijven hier op de campus van de school, omdat het uitstekende faciliteiten biedt voor een trainingskamp en op steenworp afstand ligt van de BMX-baan. Dat wij niet de enige zijn die hier zo over denken, blijkt wel weer, want ook de Belgen, de Duitsers en de Colombianen zijn hier neergestreken om de laatste voorbereidingen te treffen richting de Olympische spelen.

Martijn, mijn vaste trainer, is meegekomen om mij in deze twee weken nog zo goed mogelijk te begeleiden. De trainingen zijn op dit moment vooral gericht op kwaliteit, dus geen nutteloze inspanningen meer. We doen in dit stadium ook nog maar één training per dag. Daarnaast is het vooral veel rusten en een beetje ontspannen met de rest, om op deze manier zo uitgerust mogelijk in Rio aan te komen.

” Het belangrijkste is nu eigenlijk om de puntjes op de i te zetten en te zorgen dat ik me goed voel en dat ik happy ben.”

Op het gebied van media-aandacht merk ik wel dat er een hoop veranderd is in vergelijking met Londen vier jaar geleden. Toen was er uiteraard veel belangstelling voor de jongens, maar werd ik een beetje buiten beschouwing gelaten. Sinds mijn medaille op de spelen van 2012 is dit wel anders, wat uiteraard super leuk is! De afgelopen tijd heb ik veel aandacht van de media gehad en probeer ik op zo veel mogelijk interviews in te gaan. Zo werd ik hier twee dagen gevolgd door een cameraploeg van het tv-programma Onze Helden van KPN. Wat leuk is, omdat het wat afwisseling geeft tussen het trainen en rusten door, en omdat het een mooi inkijkje geeft in mijn leven zo kort voor de spelen.