Bij mijn vereniging FCV Wycross hebben wij sinds kort een gloednieuwe BMX-baan. Helaas is één van de drijvende krachten achter onze baan en club, Wilco van Essen, er niet meer.

Bij mijn club was Wilco altijd actief bezig. Zijn zoontje Noah fietste ook bij ons, ze waren met z’n tweeën altijd erg fanatiek bezig. De meeste ouders stonden altijd te kijken, maar Wilco en mijn vader hadden bij de KNWU een cursus gedaan zodat zij training konden gaan geven. Wilco heeft dat aardig wat jaartjes gedaan en hij was van plan om dit binnenkort weer op te pakken. De club heeft sinds kort een nieuwe baan en dat is voor het grootste gedeelte te danken aan Wilco. Hij heeft bijna alles geregeld met de gemeente en de provincie. Daarnaast heeft hij ook de financiering rond gekregen en subsidie geregeld. Het wordt na Papendal de beste baan van Nederland. Het moet een soort provinciaal trainingscentrum worden.

“Als hij geen training aan het geven was, dan was hij wel bezig met het regelen van allerlei dingen”

Naast zijn drukke baan was Wilco in de avonduurtjes altijd op de club te vinden. Als hij geen training aan het geven was, dan was hij wel bezig met het regelen van allerlei dingen. Helaas is hij een poosje geleden vrij plots overleden aan een dubbele long embolie. Het grootste werk voor de baan was al gedaan en de bouw was al gestart, maar ik vind het erg jammer dat hij de baan nooit af heeft kunnen zien. Het plan is nu om bijvoorbeeld een bocht of de baan naar Wilco te vernoemen. De baan moet een eerbetoon aan hem worden en alles wat hij voor club betekend heeft.

Lees mijn hele eerbetoon hier. Ken jij ook iemand die voor jou of jouw vereniging veel betekend heeft? Nomineer dan nu jouw uitblinker en misschien wordt jouw uitblinker ook in het zonnetje gezet!