De baan in Rio wordt steeds beter

In oktober waren we al naar Rio geweest voor het eerste test event. De baan kwam daar niet goed uit en we hebben toen met alle atleten de baan af laten keuren. De afgelopen maanden hebben ze de tijd gehad om de baan te verbouwen en zijn we opnieuw naar Rio afgereisd om de nieuwe baan te keuren.

We kwamen afgelopen woensdagavond veilig aan in Rio, alleen zonder tassen. Alles was met onze overstap in Parijs blijven liggen. Onze eerste training zou meteen donderdagochtend zijn, maar door de regen was die verplaatst naar de middag. Uiteindelijk klaarde het in de middag ook niet op en is die helemaal gecancelled. Voor ons maakte het het niet heel veel uit want onze tassen werden pas die middag geleverd, dus wij hadden onze fietsen toch nog niet:)

“Het is een leuke baan geworden, redelijk makkelijk vind ik voor de vrouwen en iets lastiger voor de mannen”

Vrijdag en zaterdag hebben we wel gefietst. We hadden onze fietsen en het weer liet het ook toe. Met 34 graden was het alleen wel erg benauwd en dat was in het begin wel even wennen. Maar we hebben twee dagen lang de baan goed kunnen testen en dat is het belangrijkste.

Sinds het vorige testevent hebben ze erg veel aangepast en de baan is al een stuk beter. Ze hadden alleen nu nog wat problemen met de toplaag, die niet goed bleef ‘plakken’ waardoor er wat losse plekken waren op de baan. Niet geheel ongevaarlijk dus. Het is een leuke baan geworden, redelijk makkelijk vind ik voor de vrouwen en iets lastiger voor de mannen. Maar op deze baan moet zeker een mooie wedstrijd gereden kunnen worden zometeen in augustus. Ze gaan de baan nog helemaal netjes afmaken en aankleden voor de Spelen en dan kom ik graag weer terug naar Rio in augustus!

Bekijk hier boven en onder beelden die we gemaakt hebben van de olympische baan!