Dit weekend vlieg ik alweer naar Colombia voor het WK in Medellin. De afgelopen weken heb ik mij op dezelfde manier voorbereid als op de wereldbeker wedstrijd op Papendal. Ik reis dan ook met een goed gevoel af richting het land van olympisch kampioene Mariana Pajón!

Alhoewel ik een beetje opzie tegen de 11 uur durende vlucht, heb ik erg veel zin om naar Colombia te gaan. Wat het extra leuk maakt is dat alle junioren en elite gezamenlijk met de bond meereizen naar het WK, daarom deel ik komende week een kamer met mijn zusje, gezellig! Waar ik erg benieuwd naar ben, is hoe de BMX sport in Colombia wordt beleefd. BMX is een vrij grote sport in Colombia en na de overwinning van de gouden plak in Londen is Mariana Pajón een echte grootheid. De WK baan in Medellin is dan ook naar haar vernoemd en speciaal voor haar gebouwd, ze heeft zelfs meegewerkt aan de tekeningen voor de baan.

“Ik ga dan ook voor niets minder dan een podiumplaats”

Het is nog even de vraag hoe het is gesteld met haar vorm, omdat Mariana op Papendal een schouderblessure opliep. Maar op dit moment zie ik haar wel als één van de grote kanshebbers op de WK titel, met haar staat van dienst op “haar” eigen thuisbaan. Op zich schat ik mijn kansen voor het WK ook goed in. Mijn overwinning in Papendal heeft mij de bevestiging gegeven dat het goed zit met mijn vorm en de baan in Medellin schijnt erg technisch te zijn, wat mij over het algemeen wel goed ligt. Ik ga dan ook voor niets minder dan een podiumplaats!