Photo: Lou Designs & Photography

Vandaag de derde Europese ronde in Erp gereden en wederom alles gewonnen. Ik had dit eerlijk gezegd van te voren niet verwacht, want ik heb mezelf de laatste tijd alleen maar voorbereid op de supercross. Vandaag was het van een 5 meter heuvel en de laatste tijd heb ik alleen maar getraind vanaf de 8 meter heuvel. De focus lag toch net iets meer op volgende week. Maar ik ben de laatste tijd gewoon in vorm en dat liet ik vandaag weer zien… Het ging gewoon weer super goed! Mijn focus lag vandaag op constant rijden, constant starten, constante versnelling en nette rondjes rijden. Dat was me aardig gelukt, alleen mijn finale was iets minder mooi. Ik tikte van alles aan op het eerste stuk, maar gelukkig was ik toch nog snel genoeg en sloten ze me niet in. De rest van het rondje, kon ik netjes uitrijden en zo de winst pakken.

Photo: Lou Designs & Photography

Met dit gevoel kan ik morgen rustig op de bank gaan zitten. De baan in Erp is toch best een pittig rondje en op zo’n dag als vandaag, rij je vijf rondjes en merk je gewoon dat het zwaar is. Ik voelde dat het na de finale ook net even wat heftiger was dan op andere banen. De baan is behoorlijk technisch en je moet gewoon de hele tijd scherp blijven. Ik zou op zich morgen wel kunnen fietsen, maar dan moet ik de hele week rust nemen en ik wil deze week nog een paar kleine trainingen afwerken. Voor mij is volgende week gewoon erg belangrijk, vandaar dat ik morgen mijn rust pak. Want ik hoop natuurlijk dat ik volgende week net zo goed fiets, of misschien zelfs beter. Met mijn huidige vorm zou ik zeggen dat een podium zeker haalbaar is. Vorig jaar heb ik het ook gewonnen… Het is mijn thuis baan en ik rij super snelle tijden daar op dit moment. Maar het is altijd afwachten hoe de rest de winter uitkomt. We zullen het volgende week zien op Papendal. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in, voel me super goed en ik ben nog nooit zo snel geweest als nu!