Om ook tijdens de winter goed te kunnen trainen, zijn we deze weken in Las Vegas met de ploeg.

Afgelopen februari zijn we hier ook geweest, dat was toen een test. Onze coach heeft hier een huis, dus kunnen we hier tamelijk goedkoop op trainingskamp. Het is hier altijd goed weer om te fietsen en het is afgelopen februari dan ook erg goed bevallen. Daarom hebben we ervoor gekozen om nu zes weken naar Las Vegas te gaan om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

“Het wordt een kort maar krachtig seizoen tot en met de Olympische Spelen, dus het is zeer belangrijk dat de basis goed wordt gelegd”

We doen veel krachttraining en baantrainingen, met af en toe nog een duurritje op de racefiets erbij. Het wordt een kort maar krachtig seizoen tot en met de Olympische Spelen, dus het is zeer belangrijk dat de basis goed wordt gelegd. De speerpunten zijn natuurlijk sterker, explosiever en sneller worden op de fiets.

In Nederland is het weer niet te voorspellen voor de herfst en wintermaanden, het kan elk moment gaan vriezen,sneeuwen,regenen, hagelen, of wat dan ook. Dit kan allemaal in de weg staan van onze trainingen en dat willen we niet. Dat onvoorspelbare is niet altijd even handig, dus gaan we naar een plek waar we bijna 100% zeker zijn dat we niet in de weg worden gezeten door het weer. Hier in Las Vegas is het op dit moment niet warm, de temperaturen liggen rond de 15 graden overdag. Maar we hebben wel altijd het zonnetje erbij. Regen zie je hier niet vaak en sneeuw is helemaal bijzonder. Wat dat betreft zitten we hier goed en hoeven we ons niet elke dag aan te passen aan het weer. We kunnen gewoon ons ding doen. Nu kunnen we deze zes weken hard trainen, om een goed blok aan voorbereidingen vast neer te zetten voor het komende seizoen.

“Ik voel mezelf echt sterker worden”

Las Vegas bevalt ons heel goed, de trainingen gaan heel goed. Tijdens de krachttrainingen gaan de gewichten elke week maar hoger en hoger. Ik voel mezelf echt sterker worden en ik heb al heel wat PR’s verbroken! Dat geeft altijd een goed gevoel natuurlijk. Daarnaast hebben we nog niet heel veel gezien. We zijn een keer over de strip gereden met de auto en een keer even naar Caesars Palace (waar the Hangover is opgenomen) geweest om te shoppen en door het casino gelopen. Toen we terugkwamen van Caesars Palace hebben we met z’n alle the Hangover nog een keer zitten kijken. Best lachen, dan herken je echt dingen.