Vorige week was de baan op mijn eigen club in Wijchen eindelijk af. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een topbaan is geworden. Na Papendal is deze baan denk ik één van de beste in Nederland.

Vorige zomer zijn ze begonnen met de aanleg en vorige week konden we eindelijk de eerste rondjes rijden. Iedere dinsdag- en donderdagavond zijn er clubtrainingen voor leden in mijn leeftijdsklasse en ik heb natuurlijk gelijk aan de eerste twee trainingen mee gedaan. Mijn complimenten aan iedereen die er aan mee heeft gewerkt, want ik vind het echt een hele leuke baan geworden waar eigenlijk van alles in zit. De baan loopt helemaal af, er is weinig ruimte om te trappen, er liggen erg veel bulten in en het gaat heel erg hard. Dit maakt dat het parcours erg technisch is. Je moet dus echt wel goed zijn met de fiets om op deze uitdagende baan te kunnen rijden.

“We mogen allemaal enorm trots zijn dat we dit samen hebben bereikt”

Als je ziet waar we vandaan komen, ben ik erg trots dat we dit resultaat met deze club hebben neergezet. Waar we de afgelopen jaren niet slaagden met het rond krijgen van de juiste papieren en het financiële plaatje, is het door de inzet van enthousiaste leden en ouders nu toch gelukt. Met als resultaat dat we nu in Wijchen een baan hebben van absoluut topniveau waar we zelfs EK rondes op zouden mogen rijden! We mogen allemaal enorm trots zijn dat we dit samen hebben bereikt.

Meer foto’s bekijken van de baan? Klik hier voor het Facebook album van FCV Wycross.